Team Liquid diskuterar tidigare dagar i Dota och sina egna resor till huvudscenen vid TI Finals Week pressmöte.

Team Liquid är ett av de fyra återstående lagen i Singapore. Alla fem i Liquids laguppställning – Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, Michael ”m1CKe” Vu, Ludwig ”zai” Wåhlberg, Samuel ”Boxi” Svahn och Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi – var närvarande. Liquids coacher William ”Blitz” Lee och Jesse ”JerAx” Vainikka var frånvarande, men laget var i full gång med sina svar.

När TI 11 nästan är slut bad vi Liquid att se tillbaka; både på tidigare internationella tävlingar och på sin egen karriär, för att få veta lite mer om deras resa in i det professionella Dota.

Resan till proffs

Har var och en av er ett specifikt ögonblick i det förflutna då ni bestämde er för att ni skulle bli proffs på det här med Dota, eller hände det bara utan att ni insåg det? Om det fanns ett sådant ögonblick, vad var det?

iNSaNiA: Jag vet att det åtminstone för mig själv var ett aktivt beslut att byta från HoN till Dota, och det var inte så att jag skulle spela Dota på skoj. Så ja, det var ett mycket specifikt ögonblick när jag bestämde mig för att byta. Det var som att antingen byta eller studera eller göra något annat, och jag bestämde mig för att jag ville spela Dota. Så det var alltid… med ett mål i åtanke att klara det.

m1CKe: Ja, det är ungefär samma sak.

zai: Jag antar att när jag deltog i mitt första Dota LAN var jag 16 år och gick fortfarande i skolan, men vi spelade några… det var på South by Southwest… Det var en monsterturnering med typ fyra lag. *inaudible*… förmodligen Team Liquid på den tiden. Vi spelade mot BuLba (Kanishka Sosale) och några killar, och typ två andra lag. Vi gick bara igenom den här fyrmannaturneringen och vi vann, och jag tror att efter det var det bara som om jag var på EG.

Vilka är dina favorithjältar att spela 1. i din roll 2. utanför dina roller?

m1CKe: Rubick, förmodligen. Den roligaste hjälten i Dota. I min roll? Nu förmodligen Pango.

iNSaNiA: Jag håller med. Utanför min roll, Rubick, i min roll, Rubick.

Dota-spelare i allmänhet har mer kreativa smeknamn än CSGO-spelare, varav många använder sina egna namn eller initialer. Ni killar har ganska intressanta handledningar. Vad är historien bakom vart och ett av era smeknamn?

m1CKe: Det är ”miCKe” med en 1 i det. Det var allt. Mitt smeknamn.

Boxi: Jag kopierade bara min brors kompis smeknamn när jag var 8 år.

iNSaNiA: Jag valde min hos min kusin. Jag gjorde Guild Wars-karaktärer och min kusin hade latinska smeknamn för alla sina… och jag ville vara cool som han. Jag ville också ha latinska ord så jag slog bara upp en massa latinska ord och det här var det som folk lärde känna mig på så jag höll fast vid det.

zai: Min var lite slumpmässigt… ingen mening, egentligen. Bara… coola bokstäver.

MATUMBAMAN: Jag har svarat på den här frågan ungefär 30 gånger! Jag kan säga att mitt första smeknamn faktiskt kom från latin också. I Warcraft III spelade jag under namnet ”lacrima”, som betyder ”tår” tror jag. Det är fortfarande mitt smeknamn i Warcraft III.

En tillbakablick på tidigare legender

Om ni kunde möta vilken TI-uppställning som helst från det förflutna, vilket lag skulle ni vilja spela mot och varför?

zai: Jag skulle spela mot TI4 Newbee, för jag tror… jag vet inte, de vann turneringen, försvann och kom aldrig tillbaka igen, och jag tror att vi hade goda chanser att vinna det året. Jag har varit sur sedan dess. Särskilt Banana (Wang Jiao)… Jag skulle vilja spela mot honom igen.

Huruvida Newbee kan återvända för att möta Zai och uppfylla den önskan får vänta till nästa DPC-säsong. Under tiden finns det tre aktuella uppställningar för laget att ta ställning till.

Nästa gång kommer Liquid att möta Team Aster under finalhelgen, som börjar den 29 oktober.